Roodtoer: voor elke sportieve fietser

Regio - Toerclub De Peddelaars in Hoogeveen is volop bezig met de voorbereiding van een nieuw fietsevenement: Roodtoer. Het evenement is door de NTFU gewaardeerd met het keurmerk ‘Xtra Goed Geregeld’.

Roodtoer is een fietsevenement voor elke sportieve fietser: van beginner tot gevorderde, met variatie in afstand en ondergrond. Het evenement bestaat uit uitdagende routes op drie verschillende ondergronden: road, off road en gravel. Als start- en finishlocatie fungeren het clubhuis en de wielerbaan van De Peddelaars aan de Bentincksdijk in Hoogeveen. Het evenement vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 augustus.

Uitdagende routes

Deelnemers maken kennis met unieke plekken in de provincie Drenthe. Er is voor elke fietser een uitdagende route. De organisatie garandeert dat de deelnemers van de Strade Bianche minimaal 30 procent onverharde stukken in de route krijgen. Dit is een uniek percentage, waar de organisatie trots op is.

Op zaterdag 24 augustus kunnen fietsers in de categorie road 60, 90, 120 en 160 kilometer fietsen. Offroad zijn er routes van 30, 50, 60 en 80 kilometer en op gravel 65, 95, 125 en 145 kilometer op GPS. Zondag 25 augustus zijn er op de road wederom routes van 60, 90, 120 en 160 kilometer, offroad 30 en 50 kilometer en gravel 60 en 90 kilometer op GPS.

Goede verzorging

De verzorging onderweg is uitstekend. Op verschillende pauzeplaatsen onderweg kunnen de deelnemers bijkomen en wordt eten en drinken uitgedeeld.

Meer informatie en voorinschrijven: www.roodtoer.nl. Voor de deelnemers die zich vooraf inschrijven worden de komende tijd verschillende acties georganiseerd.