Komst Lidl toegejuicht, maar ook wat kritische noten

Beilen - De plannen voor de herinrichting van de omgeving van het Karspelhuis in Beilen zijn donderdag gepresenteerd op een inloopbijeenkomst op het gemeentehuis. Belangstellenden konden daar kennis nemen van de plannen voor woningbouw en een nieuwe Lidl supermarkt.

‘Het ziet er best aardig uit’, zegt een bewoonster over het ontwerp voor de nieuwe Lidl. De supermarkt wordt aan de huidige AH-supermarkt aangebouwd op de huidige parkeerplaats. De parkeerplaatsen voor beide supermarkten staan in het herinrichtingsplan ingetekend in een gebied waar nu het Karspelhuis staat. Het parkeerterrein loopt van het Karspelhuis tot de Hekstraat en telt straks 123 parkeerplaatsen. Op het terrein grenzend aan de Hofstraat komt woningbouw. Het gaat om aan aantal huurwoningen van woningbouwvereniging Woonservice. Hoe deze woningen eruit gaan zien is nog niet duidelijk.

Vrachtwagens

Op de inloopbijeenkomst staan de vele belangstellenden gebogen over tekeningen van de nieuwe situatie. Kritische opmerkingen kan men kwijt op grote vellen papier of bij één van de medewerkers van de gemeente. Er leven wel aan aantal vragen onder de aanwezige inwoners. ‘Ik zie geen invalideparkeerplaatsen ingetekend’, merkt een meneer op. Een mevrouw die in appartementencomplex ‘De Wever’ woont ziet dat er geen brandgang is ingetekend. Verder zijn er zorgen over de aanvoer van goederen voor de Lidl. Een omwonende van de Karspelstraat uit zijn zorgen over vrachtwagens die mogelijk opstoppingen veroorzaken. Over het algemeen ziet men de komst van de nieuwe supermarkt met blijdschap tegemoet.

Sloop Karspelhuus

De bouw van de supermarkt is gekoppeld aan de sloop van het Karspelhuis. De gemeente hoopt daar dit jaar nog voor de zomervakantie aan te beginnen. Er is echter nog geen aanbesteding gedaan. Het leegstaande pand moet nog worden gecontroleerd op nesten met vleermuizen! Dat kan vertraging geven.