Waak voor inbraak tijdens de voorjaarsvakantie

Beilen - In de gemeente Midden-Drenthe werd in de periode april 2018 tot en met maart 2019 totaal 55 keer een inbraak gerapporteerd, waarvan 13 een poging tot inbraak waren. In verhouding vinden de meeste inbraken plaats in de grotere plaatsen Beilen, Smilde en Westerbork. Waak daarom voor inbraak, óók tijdens de voorjaarsvakantie.

De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Gaat u op vakantie? Let dan extra op, want traditioneel wordt in deze periode meer ingebroken. Laat uw vakantie niet bederven en neem maatregelen.

Thuiskomen na een week vakantie en dan een grote ravage thuis aantreffen is heel vervelend. Wek de indruk dat iemand thuis is door bijvoorbeeld tijdschakelaars op lampen te installeren. Vraag goede buren of bekenden om de post uit het zicht te leggen en een oogje in het zeil te houden.

Verdachte situatie? Bel direct 112! Blijft u thuis, blijf dan goed opletten in uw buurt. Ziet u iemand die u niet vertrouwt? Spreek diegene eens aan of bel 112. Inbrekers hebben een hekel aan oplettende bewoners.

Inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn een woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven. Op politie.nl en maakhetzeniettemakkelijk.nl vindt u de meest beproefde woninginbraakmethoden van een inbreker én wat u hiertegen kunt doen.

Tips

Enkele tips tegen inbraken: Sluit ramen en deuren en doe ze op slot. Haal de sleutels er uit en berg ze op. Breng tijdschakelaars aan op uw verlichting. Een woning die dag en nacht donker is, is voor een inbreker een duidelijke hint. Rij niet dagen voordat u op vakantie gaat met een dakkoffer op uw auto. Inbrekers rijden geregeld door de wijk op zoek naar inbraakgevoelige huizen. Een goede inbreker heeft in de gaten dat u op vakantie gaat. Kijk uit met wat u de digitale wereld laat weten. Een crimineel kan onbedoeld uw tweet, Facebookbericht of weblog onder ogen krijgen. Laat in huis een kaartje achter met het telefoonnummer van een contactpersoon die de politie in geval van nood kan bellen.