Buitenspeeldag in Smilde

Smilde - Voor het eerst wordt de buitenspeeldag in Smilde, op woensdag 12 juni, ook gehouden buiten de speeltuinen en speelplaatsen. In de hele wijk kan dan gespeeld worden.

Speeltuin De Kleine Molen en andere vrijwilligers van een aantal speelplaatsen slaan samen met Joyce-House en het JOGG Midden-Drenthe de handen ineen om in Smilde te kunnen spelen en mee te doen aan verschillende activiteiten. De buitenspeeldag duurt van 13.30 tot 16.30 uur en deelnemende locaties zijn de speelplaats aan de Korenmolen, speeltuin De Kleine Molen, Joyce-House, de speelplaats aan de Lijsterstraat en het evenemententerrein.

Financieel is dit mogelijk gemaakt door de culturele gemeente Midden Drenthe, Het Groene Kruis fonds, bewonersplatform, gemeentebelangen SBW, en diverse sponsoren.

Mogelijke hinder

Nickelodeon en Jantje Beton zijn de initiatiefnemers voor de buitenspeeldag. Er wordt een speelroute langs de verschillende speelplaatsen gemaakt. Langs die speelroute zullen hekken komen met vlaggen van Jantje Beton. Kinderen kunnen zo veilig spelen.

Mogelijk zorgt dit voor enige hinder en vertraging voor de automobilisten die deze middag van of naar huis moeten in de buurt van de afgezette speellocaties. De organisatie vraagt begrip voor de tijdelijke afzettingen. Op de Facebookpagina Buitenspeeldag Smilde staat een afbeelding met daarop de route waarlangs de hekken worden geplaatst. Alle aanwonenden krijgen nog bericht over deze middag.

Piet Paulusma is uitgenodigd, maar het is nog niet bekend of de bekende weerman op deze dag een bezoek brengt aan Smilde.