Feestelijke showavond voor jarig AMDG

Beilen - Muziekvereniging AMDG Beilen vierde onlangs haar 90-jarig bestaan. Door een technische fout is de info niet bij de redactie terecht gekomen en nu wel. Het muzikale festijn vond plaats in de Drenthehal. Veel mensen vierden het feestje mee met de vereniging en zij werden getrakteerd op een gevarieerd programma van fanfare, malletband en twirl.

Voorzitter André Schraa blikte bij de opening van de avond kort terug op de afgelopen 90 jaar maar keek ook vooruit: 'AMDG Beilen is springlevend en dat wil zij ook blijven. Daarom zijn nieuwe leden altijd welkom.'

Veel wordt geïnvesteerd in jeugdopleidingen en dat was ook te zien aan het grote aantal jeugdleden van de vereniging. Wethouder Dennis Bouwman feliciteerde de vereniging met het jubileum. Hij liet weten trots te zijn dat er op de vooravond van de opening van het culturele jaar zo’n prachtige avond in Beilen georganiseerd was. Hij keek uit naar het kidsconcert tijdens de Lanijto en het promsconcert dat AMDG in oktober organiseert. 
De avond was een gevarieerde mix van muziek en dans. De twirlsters lieten mooie routines zien. Zij nodigden alle kinderen op het podium uit om te ervaren hoe leuk het is om twirl(st)er te zijn. Er werden door fanfare en malletband uitdagende concoursstukken gespeeld, een vrolijke mars en Hollandse hits. De avond werd afgesloten met het spelen van A brand new day waarbij alle onderdelen (fanfare, malletband en twirl) meededen.

Het publiek èn AMDG hadden een fantastische avond.