​600 scouts gaan uitdaging aan in tijdens HIT in Dwingeloo

Dwingeloo - De HIT is een jaarlijks terugkerende activiteit voor leden van Scouting Nederland. Landelijk gezien bestaat de HIT uit meer dan zeventig verschillende kampen voor scouts van bijna alle leeftijden.

Elk kamp is anders, heeft zijn eigen doelgroep en in totaal zijn er ruim 2400 deelnemers. Dwingeloo, één van de grootste HIT locaties in Nederland, heeft vorig jaar het 40-jarig bestaan gevierd.

Activiteiten

Ook dit Paasweekend worden er weer uitdagende activiteiten gehouden voor ongeveer 450 deelnemers in Dwingeloo, Zij worden daar ondersteund door zo’n 200 vrijwilligers. Van EHBO tot aan materiaaltransport en van een centrale keuken tot aan een eigen mediateam, maar ook de kampleiders van de 14 verschillende kampen die Dwingeloo rijk is.

Er zijn kampen voor de beginnende jonge scouts vanaf 6 jaar, maar er zijn ook kampen voor de doorgewinterde scouts. Naarmate de scouts ouders worden zijn ze - net als in het dagelijkse leven - steeds meer op zichzelf aangewezen en komen er ook weer nieuwe uitdagingen op hun pad.

Zwerven

Een aantal kampen vinden plaats op het Labelterrein van Scouting Nederland, andere zwerven tijdens het weekend door de provincie. De routes lopen zoveel mogelijk door de natuur van Drenthe.

Scouts kunnen in een groepje of individueel deelnemen aan verschillende kampen van de HIT. Expeditie Dwingeloo heeft wel iets weg van het bekende TV-programma Expeditie Robinson. Bij de Triathike leggen de scouts een afstand te voet, met een kano en op de fiets af. En bij de Vrije Zwerfhike wordt de af te leggen afstand en route volledige bepaald door de deelnemers zelf. Ook de overnachtingsplaatsen moeten ze zelf regelen.

Bij een aantal kampen kookt iedere deelnemer voor zichzelf, sommige kampen genieten van de maaltijden van de centrale keuken en voor de kleine culinaire kunsten is er een speciaal Kokkamp.

Scouting Nederland

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren. Voor meer informatie: www.scouting.nl