Louise Diekema is Drents kampioen

Beilen - Fit-turnsters behaalden vier medailles op de Provinciale Kampioenschappen meerkampturnen B in Assen. Er werd geturnd op Sprong-Brug-Balk-Vloer. Louise Diekema junior F-niveau turnde een foutloze wedstrijd en behaalde het goud, zij mag zich Provinciaal Kampioen noemen. Inez Alberts, Inez Koops en Bianca Koerts behaalden een keurige zilveren plak.

Naomi Afman, Maaike den Bleker wonnen op sprong, maar visten met een vierde plaats net achter het net. Renske van Dieren, Lara Beuving, Danique Dekker en Marit Turkstra turnden goed en werden vijfde. Daphne Hoekstra (tweede op brug) en Aryanna Tackling (tweede op balk) werden zesde en Jitske Bergsma achtste.

Drie negende plaatsen waren er voor Lotte Matthijssen (winst op balk), Myrthe Wevers (tweede op sprong) en Lieke Timmerman (winst op brug). Lotte vergat op de vloer een onderdeel waardoor ze de eerste plaats gedag moest zeggen en met twee punten aftrek negende werd.

Laura Steens en Dagra van der Wekken werden elfde, Erin Stahlmecke twaalfde gevolgd door Evi Beuving.

De toestelfinales zijn op 25 mei in Beilen, 30 turnsters van Fit hebben zich hiervoor met één of meerdere toestellen geplaatst.