Een wedstrijd om snel weer te vergeten

Hijken - Een wedstrijd om snel te vergeten. Zondag ontmoetten Yde de Punt en HHCombi elkaar. Yde Punt won met 2-1 en kan daarom nog enigszins tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Het publiek kreeg echter een draak van een wedstrijd te zien, waarin veel mis ging.

De toon van de wedstrijd werd al in de eerste tien minuten gezet. Vanwege de blessure van keeper Allard Slofstra stond jongeling Robin Eefting op doel, die al binnen een kwartier uitviel. Tom Hidding trok moedig de keepers outfit aan en stond de rest van de wedstrijd op doel. Vervolgens ontspon een wedstrijd waarin veel mis ging. Van beide ploegen ging nagenoeg geen dreiging uit en dat Yde de Punt de 1-0 voor rust pakte was meer geluk dan wijsheid. Na rust hetzelfde beeld. Beide ploegen wilden wel, maar waren onmachtig. Brian de Jong was dichtbij de gelijkmaker. Na een overtreding op Geralt Oostenbrink mocht bij plaatsnemen achter een vrije trap. Van ver pegelde hij de bal op doel, die ternauwernood over de lat werd getikt. Yde de Punt wist daar weinig tegenover te zetten. Het publiek zag op het laatst nog twee goals. Vanaf de rechterflank werd een snelle aanval doeltreffend afgerond door Yde de Punt, terwijl Jan Jonker aan de andere kant hetzelfde deed: 2-1.

Uithuilen en opnieuw beginnen. HHCombi speelt maandag 22 april wederom een uitwedstrijd, dit keer in en tegen Zandhuizen.