Nieuw Balinge weet weer niet te winnen

Nieuw Balinge - In de uitwedstrijd tegen SCN wist Nieuw Balinge andermaal geen punten te pakken. Evenals vorige week in de thuiswedstrijd tegen SVBO werd met 2-3 verloren. Het was een onverdiende nederlaag. Het manco bij de Nieuw Balingers was als zo vaak de afronding. De mooiste kansen werden niet benut, terwijl SCN zeer effectief met de geboden kansen om ging.

De eerste twintig minuten van dit duel, waarbij het voor Nieuw Balinge zaak was punten te pakken gezien de stand op de ranglijst, waren duidelijk voor de gasten. Dat werd geaccentueerd door enkele goede mogelijkheden. De eerste was voor Dennis Tump die echter naast schoot. Even later was het aanvoerder Erwin Smale die er tussenuit kneep en pas op het laatst door doelman Rolf Elema van het scoren af werd gehouden. Het fel spelend Nieuw Balinge kreeg ook na een dik kwartier wedstrijd via Tump een nieuwe mogelijkheid, maar het schoot andermaal naast. Ook een harde vrije trap van Erwin Smale vond geen genade in de ogen van de SCN-defensie.

Treffer

De eerste de beste tegenaanval van SCN leverde een treffer op. Het was Dennis Boertien die over rechts doelman Gerard van Zwol het nakijken gaf. Nieuw Balinge zat niet bij de pakken neer en pakte de draad direct weer op toen Smale andermaal vanaf een meter of twintig aan mocht leggen. Ook nu stopte Elema knap. Vijf minuten voor rust stichtte SCN voor de tweede keer gevaar, maar een inzet van Mark Boertien belandde op de paal. Het was even later Richard van de Bosse die voor Nieuw Balinge nog een uitstekende mogelijkheid kreeg, maar hij kopte een vrije trap van Erwin Smale net naast.

In de tweede helft had SCN een overwicht. Dat mondde na een klein kwartier in de verdubbeling van de voorsprong. Dit keer was Mark Boertien de maker voor de thuisclub. SCN toonde zich andermaal zeer effectief wat het benutten van kansen betreft.  Nadat SCN een kansje niet verzilverd had, was het Nieuw Balinge dat terug in de wedstrijd kwam toen Richard Kats op de juiste plaats stond. De gasten leken het tij te kunnen keren, maar direct in de tegenaanval scoorde Willy Lubowa voor SCN de 3-1. Na nog wat wisselingen bij beide ploegen was het een kwartier voor tijd dat Dennis Tump het verschil weer tot een terugbracht. Het leek er andermaal op dat Nieuw Balinge in ieder geval één puntje aan het duel over te houden. De ploeg zette nog een keer aan en dat leidde tot een prima aanval, maar de voorzet van Damian Kroezen werd door Roy ten Cate niet in het doel maar tegen de paal gekopt.  Daarmee had Nieuw Balinge haar kruid wel verschoten. Er waren nog wat kansjes, maar aan de 3-2 overwinning voor SCN veranderde niets meer.