VKW boekt hoogste zege van het seizoen tegen

Westerbork - Zonder zich bovenmatig in te spannen heeft VKW de draad weer opgepakt na de forse nederlaag in Sneek (6-0). Een week geleden incasseerden de Westerborkers de grootste nederlaag van het seizoen, om vanmiddag de hoogste zege binnen te halen tegen WVV.

De gasten uit Winschoten traden met een “uitgekleed” elftal aan de start, omdat er meerdere spelers geschorst dan wel geblesseerd waren. Hierdoor bestond het team uit enkele A-junioren, en dat was zichtbaar.

Binnen 20 minuten stond het al 3-0 voor de thuisclub. Linksback Thijs Uineken was nadrukkelijk aanwezig in het eerste bedrijf. De openingsgoal kwam van de stijlvolle speler, die een vrije trap via een WVV-verdediger in het vijandelijke doel zag belanden. Even later lag het tweede doelpunt al achter de WVV-goalie toen Anjo Willems een voorzet op twee meter van het doel via een verdediger in het WVV doel werkte. In de 19e minuut kon de VKW aanhang opnieuw juichen. Middenvelder Lars Andresen kopte een mooie voorzet vanaf rechts na een duel met de doelman ineens in: 3-0. Het armoedige WVV kwam slechts één keer gevaarlijk voor het doel van Martijn Mulder. Vlak voor rust anticipeerde spits Frits Nijstad uitstekend op een verre ingooi van Thijs Uineken en schoot knap uit de draai binnen: 4-0.

Op zoek naar goals

Na de doelwissel eenzelfde spelbeeld. VKW bleef aanvallen en op zoek naar meerdere goals. En die keren dat WVV al aanvallende impulsen had, werd de aanval onderschept door VKW. Met name middenvelder Wouter Baardink liet zijn verdedigende kwaliteiten zien. Het VKW publiek ging er nog eens goed voor zitten en zag de blauwwitten vervolgens nog eens vier keer scoren.

De vijfde treffer viel in de 60e minuut, na een perfecte aanval over rechts die uitstekend werd afgerond door Frits Nijstad. Medespits Anjo Willems deed even later ook weer eens van zich spreken, hij reageerde alert op een steekpass door het midden. De bal verdween snoeihard achter de verbouwereerde doelman: 6-0. WVV spartelde op het slechte hoofdveld van De Perkenslag, maar moest de gifbeker volledig leegdrinken. Het was andermaal Lars Andresen die van dichtbij de zevenklapper compleet maakte. Hij reageerde het snelst na een strakke corner vanaf de rechter hoek. Inmiddels waren er al drie nieuwe spelers voor VKW in het veld gekomen. De lange Matthijs Kanon beloonde zijn goede invalsbeurt met de achtste treffer toen hij van dichtbij via de keeper raak schoot.

Niet kansloos

Een eclatante overwinning voor VKW, dat met nog vijf wedstrijden te gaan absoluut niet kansloos is voor de titel. Doordat SWZ Sneek vandaag in Emmen won van de koploper blijft het ongemeen spannend bovenin. VKW staat 1 punt achter op Sneek en Emmen, waarbij de ploeg uit Sneek een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Op 28 april volgt de topper in Westerbork wanneer Emmen op bezoek komt. Eerst speelt VKW op Paasmaandag in en tegen Nieuw Buinen, een ploeg in degradatiegevaar.