Beilen laat Zuidwolde dichterbij komen

Beilen - Beilen had deze zondag het tweedeklasserschap nagenoeg veilig kunnen stellen, maar stond na afloop met lege handen. Het moet nu alle zeilen bijzetten om de nacompetitie te ontlopen. Zuidwolde won verdiend met 3-1 en heeft Beilen nu weer in het vizier.

In het begin waren beide ploegen zoekende om de goede wedstrijdtactiek te vinden. Steven Berghuis had namens Zuidwolde een goede kans en Bertus Wolters produceerde een kopballetje dat doelman Sjors van der Weide van de thuisploeg niet in verlegenheid bracht. Halverwege de eerste helft wilde Sven Cazemier op het doel van Beilen schieten. Zijn poging werd geblokt, maar de bal caramboleerde via een scherpe curve over Remco Vos: 1-0.

Beilen creëerde hierna een paar kansjes en kwam beter in de wedstrijd. Een goede actie van Haryan Velthuis was de inleiding voor de gelijkmaker. Velthuis gaf de bal scherp voor en goudhaantje Koen Hollemans tikte de bal bij de eerste paal binnen: 1-1. De gastheren kregen voor rust nog één grote mogelijkheid. Jacco Lamberts wist ternauwernood een doelpunt te voorkomen.

Listig

Onmiddellijk na rust viel de 2-1. Een vrije trap werd listig langs de Beiler muur gespeeld, gevolgd door een venijnig schot dat Remco Vos niet onder controle kon krijgen. Er gleden een paar spelers in waarbij het leek dat een aanvaller van Zuidwolde de bal met de arm raakte. Ouren Nikkes was de laatste glijder en hij werkte de bal over de lijn. Noodgedwongen schoof trainer de Jong spelers naar vreemde posities om nog iets te forceren.

Dat leidde tot een scherpe counter van Zuidwolde. Bj zijn eerste balcontact werkte Frans Capellen de bal achter Remco Vos: 3-1. Bertus Wolters kreeg nog twee goede schietkansen die hij zelf ook creëerde, maar beide pogingen gingen naast.

Beilen moet de komende weken de rug rechten om niet verder in de degradatiezone te belanden. Komende zaterdag wacht Germanicus op De Pampert in Coevorden.