Eerste onderlinge wedstrijd Haoler Ruters is succesvol verlopen

Hooghalen - De eerste onderlinge wedstrijd van 2019 van de Haoler Ruters was vrijdagavond en zaterdag. Deelname van andere clubs was ook mogelijk. De organisatie huldigde verschillende prijswinnaars, verdeeld over twee dagen.

Vrijdagavond waren de springwedstrijden, begonnen werd met de klasse 40 cm. Kim Brunsting deed het uitstekend en pakte twee eerste prijzen. Tessa Brinkman en Mara Dijksterhuis stuurden hun pony ook dapper rond en bereikten de finish.

In de gecombineerde klasse 60/70/80 cm reden vijf ruiters mee. In het eerste parcours ging de overwinning naar Eefje Udding met Donadoni, zij reed een foutloos parcours en was de snelste foutloze in de barrage. De tweede plaats ging naar Marin Smaal, zij was ook foutloos in het parcours, maar iets langzamer in de barrage. De derde prijs was voor Robin Brunsting, hij reed met zijn nieuwe pony ook een foutloos parcours, had een balk in de barrage en was langzamer. Vierde werd Romee Klaassens, gevolgd door Corina Huising met Nisral.

In het tweede parcours was de volgorde van de prijswinnaars anders, dit parcours ging direct op tijd. Corina Huising won. Robin Brunsting werd knap tweede, gevolgd door Eefje Udding. De vierde plaats werd behaald door Romee Klaassens, de vijfde door Marin Smaal. Allen reden een foutloos tweede parcours, in een snelle tijd.

Dressuur

De dressuurruiters verschenen zaterdag aan de start. Bij de paarden, in de klasse BB/B ging de overwinning naar Marin Smaal met Sterre (195). De tweede plaats was voor Monika Laferte (190) en Dana Poot werd derde. De vierde prijs was voor Renate Vos en deze klasse werd afgesloten door Laurinde Waninge. In de tweede proef pakte Monika Laferte de overwinning, knap tweede werd Marin Smaal. Laurinde Waninge werd derde, Dana Poot vierde en Renate Vos sloot deze klasse af.

In de M1 reed Corina Huizing alleen, ze reed twee keurige proeven en nam twee eerste prijzen mee naar huis.

Na de paarden streden vijf ponyruiters om de eerste plaats. Julia Popken was met haar pony Krulle-mul in beide proeven de sterkste (195.5 /196.5). In de eerste proef werd zij op de hielen gevolgd door Nienke Brunsting met Kinzo (194.5). De derde prijs ging naar Kim Brunsting, de vierde naar Romee Klaassens en Magriet Krijn sloot deze klasse af.

Vrijdag en zaterdag 24 en 25 mei zijn de tweede clubwedstrijden van 2019.