Beiler voetbalvrouwen oogsten vier punten in twee wedstrijden

Beilen - Voor ST. Beilen/Fit Boys stond twee competitiewedstrijden op het programma. Donderdagavond moesten de Beiler voetbalvrouwen op bezoek bij NWVV/Titan en zaterdag was het gastheer van Hodo VR1. Donderdagavond werd gelijkgespeeld en zaterdag werden de drie punten gepakt.

De Tiemco Maat-equipe begon goed tegen NWVV/Titan. De Beiler voetbalvrouwen hadden het betere van het spel, de tegenstander loerde op een snelle uitbraak. In de tiende minuut leverde zo’n gevaarlijke uitbraak ook direct de 1-0 op. Lang genoot de thuisploeg niet van deze voorsprong. Na goed onderscheppen van Dewy Kruid hoefde Isa Mensing alleen nog maar een prachtige aanval via Danitsja van der Werff en Astrid Snijder af te ronden: 1-1. Het lukte vervolgens niet om een verdiende tweede treffer te maken.

Twee dagen later kwam Hodo op bezoek in Beilen. In de aftastende beginfase leverde een slippertje achterin bijna een vroege tegentreffer op, maar gelukkig was de aanvalster van Hodo ook nog niet scherp. Daarna nam de Tiemco Maat-equipe het heft in handen, maar de keepster van Hodo hield lang stand. Uiteindelijk was het voor rust toch nog raak. Na een steekpass vanaf het middenveld verscheen Rachel van Ittersum oog-in-oog met de keepster. In eerste instantie wist zij de inzet nog te keren, maar op de rebound van Snijder was zij alsnog kansloos: 1-0. Ook in de tweede helft was ST. Beilen/Fit Boys sterker. Een kwartier na rust besliste Annelotte Hilhorst de wedstrijd definitief: 2-0.

Komende week wachten twee thuiswedstrijden, woensdag om 19.30 uur tegen HOC/Valthermond en zaterdag om 12.45 uur tegen DWP, met als inzet een finaleticket van het bekertoernooi.