Waarderingsprijs voor 'de pianojongen'

Bovensmilde - De Stichting Diabetes Type 1 en Topsport uit Bovensmilde reikte donderdagavond voor het eerst de waarderingsprijs ‘Jij-bent-een-kei’ uit. De uitreiking vond plaats tijdens een gezamenlijke informatieavond van de Stichting en de Diabetes Vereniging Nederland; afdeling Drenthe.

De waarderingsprijs werd door de voorzitter van de Stichting Diabetes Type 1 en Topsport Piet Verschoor overhandigd aan Bas Schipper uit Veendam. Bas zamelde aan het eind van het afgelopen jaar geld in voor deze ziekte. Dat deed hij door op alle NS-stations waar een piano stond te spelen en te zingen. In totaal zamelde hij meer dan zestigduizend euro in voor het wetenschappelijk onderzoek naar een oplossing voor Diabetes Type 1. Drijfveer voor zijn actie was de ziekte van zijn zus.

Met zijn actie kwam Bas breed in het nieuws. Daarmee zette hij het spotlicht op kinderen, jongeren en volwassenen met Diabetes Type 1 en zorgde zodoende voor een brede erkenning van de problematiek en de beperkingen die Diabetes Type 1 (jeugddiabetes) met zich mee brengt. Naast deze waarderingsprijs ontving Bas een oorkonde en werd hij met zijn familie uitgenodigd deel te nemen aan de Diabetes Classic op 19 mei in Smilde.

De Stichting Diabetes Type 1 en Topsport heeft de Jij-bent-een-kei-waarderingsprijs in het leven geroepen om haar dank uit te drukken aan mensen die zich op een buitengewone wijze inzetten voor de doelgroep van personen met Diabetes Type 1.