Paaseieren zoeken ook dit jaar weer een succes

Bovensmilde - De plaatselijke Oranjevereniging in Bovensmilde hield zaterdagmiddag wederom een geslaagde kinderactiviteit in het kader van Pasen. In total deden zo'n 60 kinderen mee aan het eieren zoeken en gooien.

Om iets over twee werd het startsein gegeven voor het eieren zoeken in de categorie tot en met drie jaar. Uiteindelijk vond Yara 48 eitjes en won hiermee dit onderdeel.

Voor de jeugd in de categorie 4 en 5 jaar lag in het veld kunststof eieren verstopt en als bonus lag er een gouden ei. Finn vond uiteindelijk 18 eieren en het gouden werd gevonden door Celeste. Het eieren zoeken werd afgesloten door de kinderen in de leeftijd 6 en 7 jaar. Voor hen waren in het veld negentig echte eieren verstopt en ook hier was er een bonus door middel van een gouden ei. Na een uitgebreide zoektocht vond Tim 8 eieren en ging Naud er met het gouden ei vandoor.

Na het zoeken van de eieren begon het overgooien van de eieren voor deelnemers van acht jaar en ouder. Tot tweemaal toe moest een finale worden gespeeld. Suus en Valerie wonnen dit onderdeel met een klein verschil, op een afstand van 14 meter.