Lintje voor verbaasde Gerda Buiten

Beilen - Ze zat dinsdagavond verbaasd om zich heen te kijken in de zaal van het Karspelhof toen burgemeester Damsma binnenstapte inclusief ambtsketen en de woorden: 'Waar zit Gerda Buiten?' Toen Damsma vervolgens begon op te sommen wat de 70-jarige Gerda zoal had gedaan de laatste decennia drong het tot haar door dat er een lintje aan zat te komen.

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding, ze werd Lid in de Orde van Oranje Nassau, vond plaats tijdens een concert voor de Senioren van Nu door het Beiler Harmonie Orkest. 

Staat van dienst

Gerda Buiten kan volgens de gemeentelijke informatie gekwalificeerd worden als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd'  en kreeg de onderscheiding voor de volgende activiteiten: 
(979 – 1988:  Redactielid van het clubblad, tweede secretaris (1981 – 1988) en secretaris van de drumband (1981 - 1988) van het Beiler Harmonie    Orkest.  
1997 – heden:  Secretaris van het Beiler Harmonie Orkest. Bij concerten was ze jarenlang actief als gastvrouw en ladyspeaker 
1998 – 2014:  Secretaris van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen, afdeling Drenthe 
2002 – 2015:  Secretaris van de plaatselijke afdeling van de ANBO 
2015 – heden:  Secretaris van en vrijwilliger bij Senioren van Nu Midden-Drenthe.