Eerste TinyHouse on wheels op Voscheheugte

Mantinge - Op natuurkampeerterrein Voscheheugte in Mantinge hebben Martin en Manilde van Tralaluna hun eerste TinyHouse on Wheels geplaatst. De reacties van de eerste gasten zijn veelbelovend: 'Wij komen zeker terug.'

Deze eigenzinnige, originele creatie, gebouwd door lokale krachten met een mix van ecologische en deels hergebruikte materialen, komt op het natuurkampeerterrein goed tot zijn recht. Het interieur is verrassend, eigenzinnig en inspirerend. Tegelijkertijd speelt het hele ontwerp in op het contact met de natuur buiten. En dat ervaar je op de Voscheheugte volop.

De voorzieningen

De Tiny Tralaluna, geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen, is voorzien van een keukenblok met mobiel gasstel (ook voor buiten koken), houtkachel, douche, slaap-loft, breakfastbar en zithoek met daybed. Buiten hangt een hangmat, staan twee stoelen en een vuurkorf. Deze Tiny Tralaluna is de eerste van een reeks 'broers en zusjes' die de komende maanden aan de Tralaluna TinyHouse familie toegevoegd worden, op andere mooie locaties in Drenthe.

Tralaluna

Tralaluna is sinds 2005 actief op de Drentse vakantiemarkt met een uniek aanbod aan retro caravans en vintage campers. Eigenaren Martin en Manilde hadden al jaren de wens om hier tiny houses aan toe te voegen. Mede door crowdfunding en toekenning van een provinciale LEADER-subsidie, ter stimulans van plattelandsontwikkeling, kregen zij de kans deze droom te verwezenlijken.

Voscheheugte

Gelegen in Mantinge, aan de rand van een gevarieerd natuurgebied van ruim 1.100 hectare aan één stuk, is de Voscheheugte een ideale uitvalsbasis voor een kort of lang verblijf in Drenthe. Met een bijzonder eethuis, vijf duurzame verblijfslocaties en dertig ruime staplaatsen en een trekkersveldje.