Ronde van Beilen op vernieuwd parkoers

Beilen - De wielerronde van Beilen staat op zaterdag 27 april voor de 57e keer op de kalender. Hiermee is deze wedstrijd één van de oudsten van het Noorden, binnen de KNWU. Dit jaar wordt er niet meer gestart en gefinisht op de Sportlaan, maar op de Schultenstraat in Beilen.

De organisatie van de Koningsronde van Beilen, heeft in samenwerking met het bestuur van het Koningsfestival deze wijzigingen aangebracht.

Om 9.30 uur wordt gestart met de jongste jeugd en die rijden vanuit de Schultenstraat via de Raadhuisstraat, Vos van Steenwijkstraat en via de Esweg weer terug naar de Schultenstraat. Om 12.00 uur wordt het parkoers verlengd, met een lus van het oude parkoers. Na de eerste start van deze Rabobank Koningsronde, wordt er een volledig jeugdprogramma afgewerkt, met zeven verschillende wedstrijden. De elite-renners, beloften en amateurs starten om 15.00 uur.

De organisatie is in handen van het wielercomité Beilen en de wielersportvereniging De Peddelaars. In alle wedstrijden komen in totaal 31 renners van deze vereniging aan het vertrek en zij behoren in veel gevallen ook tot de kanshebbers voor de eindzege. De deelnemers komen uit alle delen van het land en zij zullen zeker zorgen voor mooie wielersport.

Ook is er weer een kleindierenshow, waaraan de jeugd elk jaar veel plezier beleefd.

Bij de senioren was vorig jaar de eerste plaats voor Peter Merx uit het Groningse Warfhuizen, wiens naam nu ook weer op de deelnemerslijst staat. Bij de jeugd zijn er veel plaatselijke favorieten, die zeker in Beilen hun uiterste best zullen doen, om een podiumplaats te behalen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een mooie wielerdag van te maken op zaterdag 27 april in Beilen.

Luc Reinds