Willem Talens is overleden

Hooghalen - Geheel onverwacht is donderdagavond Willem Talens overleden. De 65-jarige inwoner van Hooghalen was voorzitter van Het Middenveld en jarenlang betrokken bestuurslid van eerst SV Halen en later omnivereniging HHCombi.

Willem overleed gisteravond in het UMCG aan de gevolgen van een aneurysma.

Willem was werkzaam bij de gemeente Midden-Drenthe en zou binnenkort met pensioen gaan. Samen met zijn zoon runde hij zijn boerderij in Oosthalen. Hij was bestuurlijk zeer actief. Willem was zeer betrokken bij zijn dorp, wist wat er speelde en volgde dat op de voet.

Als voorzitter van Het Middenveld was Willem verheugd over het doorgaan van de Lanijto in Beilen en zette zich daar voor de volle honderd procent voor in. Gerrie Kreuze, voorzitter van de Lanijto commissie, is uitermate geschrokken: ‘Dit is zo onverwacht! Willem was blij dat er in Beilen dit jaar wel een feest was en dan is het natuurlijk uitermate triest dat hijzelf er niet bij aanwezig kan zijn.’

Als jongeman raakte Willem al bestuurlijk betrokken bij SV Halen. Na de fusie van omnivereniging SV Halen en voetbalvereniging Hijker Boys trad hij toe tot het bestuur van HHCombi en werd verantwoordelijk voor de afdeling onderhoud. Samen met zijn ploeg vrijwilligers zorgde hij ervoor dat het sportpark in Hooghalen er altijd spik en span bijligt. Aangezien het sportpark in Hijken niet geprivatiseerd is legde Willem de lijnen uit op het gemeentehuis, indien op het sportpark in Hijken iets gebeuren moest. Ook de verslagenheid bij HHCombi is groot.