Koningsdag Bovensmilde biedt vertier voor jong en oud

Bovensmilde - Bestuursleden van Wij zijn Bovensmilde, de Oranjefeestvereniging en IJsvereniging Voorwaarts Bovensmilde hebben de handen ineen geslagen voor een leuk programma op Koningsdag.

Om 11:00 uur verzamelen de kinderen op de fiets bij de kerk in de ds. L. Dijkstrastraat om daar de fiets te versieren. In optocht gaan de kinderen op hun versierde fiets door het dorp naar het feestterrein bij de ijsbaan aan de Molenwijk in Bovensmilde. Daar aangekomen is er vertier voor iedereen met springkussens, Rad van Fortuin, vrijmarkt, stropdasschieten, een mega grabbelton, eterij en natuurlijk Sgeit je rijk en Schijt je Rijk.

Sgeit je Rijk is voor de kinderen. De geiten van het Meulenparkie beslissen welk kind een mooie prijs wint. De eigenaar van het blokje dat het dichtst bij de keutel ligt valt in de prijzen. De verkoop van de blokjes is vandaag en 27 april.

Ter afsluiting van deze feestelijke dag is de Schijt je Rijkshow met een prijzenpot van zevenhonderd euro. Drie koeien van Timmermans moeten de beslissende vlaai produceren. De loten zijn te bestellen via info@wijzijnbovensmilde.nl of door te appen naar 0624733250 (naam, adres, aantal en telefoonnummer vermelden en dan worden ze gebracht).

Vrijwilligers staan daarnaast vandaag bij de Poiesz voor de verkoop, donderdag bij de snackwagen en vrijdag bij Café the Bridge. Er is een beperkt aantal loten.