Zomerschool biedt een mooi programma in verschillende regio's

Beilen - De Senioren Zomerschool Drenthe van het Huus van de Taol in Beilen heeft ook voor de maanden juni en juli gezorgd voor een spannend programma, met als algemeen thema: ‘Drenthe onder de loep’.

Dat gebeurt op 5 dinsdagen, woensdagen en donderdagen op verschillende plaatsen van 10.00-16.00 uur.

Deelnemers maken kennis met uiteenlopende onderwerpen over maatschappelijke ontwikkelingen, kunst, cultuur en recreatie in Drenthe. Elke regio of plaats heeft een eigen thema.

In Assen is dat op de donderdagen van 6 juni tot en met 4 juli, het thema is ‘Verleden, heden en toekomst’. Er worden bezoeken gebracht aan de Tuin van de Tijd in Bunne, de Zeijerwiek en het eetcafé Hoving in Donderen voor een programma over ‘mensen en hun rechten in de samenleving’. Ook wordt een dag doorgebracht in het duurzaamheidscentrum in Assen en op de begraafplaats Hillig Meer in Eext.

In Emmen/Coevorden is het thema ‘Ruimte’. Op de woensdagen van 5 juni tot en met 3 juli worden bezoeken gebracht aan het Lofar project, een asielzoekerscentrum, het Atlas theater, een stiltetuin en het Bargerveen.

Voor Hoogeveen/Meppel  is een heel nieuw programma bedacht met als titel: ‘Tussen hemel en aarde’. Er is aandacht voor een aardappelveredelings- en veeteeltbedrijf en het bezoekerscentrum op het Dwingelderveld. Daarnaast is er een lezing over de sterrenhemel en de lezing van een etser in het Klooster van Hoogeveen staat in het teken van het Rembrandtjaar. Een bezoek aan Frederiksoord sluit de woensdagen van 18 juni tot en met 16 juli af. 

Informatie kan verkregen worden bij Rosalien Sattler van het Huus van de Taol  of secretaris Geert Hoving. Het Huus van de Taol kan gebeld of gemaild worden: 0593 371010) of info@huusvandetaol.nl en datzelfde geldt voor Hoving: 0593 526066 of hoving103@zonnet.nl