Elim heeft een makkelijke middag bij FIT Boys

Beilen – Het strijdplan vooraf was goed doorgesproken en op zaterdag tegen Elim voor iedereen duidelijk. Compact spelen, vanaf de middenlijn druk zetten en niet met te veel ruimte in de rug spelen. Na acht minuten kon dit tactische plan al de prullenbak in bij FIT Boys.

In de derde minuut gaf Julian Boom de perfecte assist op de tegenstander, waarvan Elim aanvoerder Youri Benjamins profiteerde. Hij liet FIT Boys-keeper Remco Reinders kansloos en pakte dit cadeautje dankbaar uit (0-1). In de achtste minuut wilde aanvoerder Tim Seubring terugspelen op keeper Remco Reinders, maar raakte de bal half. Elim-spits Jarno Prijs wist óók raad met dit presentje: 0-2. De ontreddering en het ongeloof was groot in het FIT Boys-kamp. Nog voor de rust gooide Elim de wedstrijd definitief in het slot. In de 28e minuut scoorde Herman Klomp de 0-3 en in de 44e minuut bracht Jarno Prijs de 0-4 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft had FIT Boys aanvankelijk het geluk dat Elim een versnelling lager speelde. Bij FIT Boys bleven echter kansen uit. In de 56e minuut zette Elim weer even aan en scoorde Wesley Boertien de 0-5. De Beilenaren probeerde de schade te beperken. In de 88e minuut was het slotakkoord toch voor Elim en scoorde Raymon Koekoek de 0-6.

Deze eindstand was niet eens geflatteerd en de eindconclusie is dat de Beilenaren veel doelpunten makkelijk weggeven. En dat wordt winnen lastig.

Donderdag 2 mei om 20:00 uur speelt FIT Boys uit tegen Nieuwleusen nog de resterende 10 minuten van deze gestaakte wedstrijd. Op zaterdag 11 mei om 14:30 uur speelt FIT Boys uit tegen Hollandscheveld.