Beiler voetbalvrouwen staan in de bekerfinale

Beilen - Voor ST Beilen/FIT Boys stond zaterdag de halve bekerfinale op het programma. DWP uit Sintjohannesga kwam op bezoek. Die ploeg is dit seizoen nog ongeslagen, met een imposant doelsaldo van 117 voor en 6 tegen. Na een aftastend begin kreeg het publiek een interessante wedstrijd te zien. Uiteindelijk beslisten de Beiler voetbalvrouwen de wedstrijd in hun voordeel.

Kansen aan beide kanten werden in het eerste kwartier van de wedstrijd niet benut. Na twintig minuten spelen openden de bezoekers de score: 0-1. Op slag van rust leek de Tiemco Maat-equipe langszij te komen, nadat Isa Mensing eerst stuitte op de keepster van DWP schoot Astrid Snijder uit de rebound raak. De scheidsrechter keurde vanwege buitenspel deze goal af.

In de tweede helft creëerden de Beiler voetbalvrouwen kansen op de gelijkmaker. Maar het vizier stond niet op scherp, de keepster lag in de weg of de lat keerde de bal. DWP loerde op de counter en scoorde. Maar de scheidsrechter volgde het vlagsignaal van de grensrechter en keurde het doelpunt af. Vlak voor tijd viel de verdiende gelijkmaker. Mariska van Dijken nam een vrije trap, die achter de doelvrouw van DWP in het net viel: 1-1. DWP kreeg nog één kans, maar de inzet verdween naast het doel.

Strafschoppen

Strafschoppen moesten vervolgens bepalen wie doorging naar de finale van het bekertoernooi. Die werd gewonnen door de Beiler voetbalvrouwen, met dank aan keepster Rianne Zantinge die een beslissende strafschop keerde.

De bekerfinale is zaterdag 1 juni in Zuidwolde tegen het Friese Oerterp, dat ook via strafschoppen de finale bereikte.

Komende woensdag wachten de Beiler voetbalvrouwen opnieuw een belangrijke wedstrijd. Op het Beiler sportpark wordt om 19.00 uur in competitieverband de topper tegen Weiteveense Boys gespeeld.