Dierenweide 't Stroomdal trots op het GOED-predicaat

Beilen - Namens de Alzheimervereniging brachten Trijnie Fieten, teamleider welzijn en dagbesteding en Grietje ten Hoeve consulent mantelzorg van Welzijnswerk Midden Drenthe, een felicitatiebezoek aan Dierenweide 't Stroomdal. De te feliciteren personen waren de kinderen en vrijwilligers van de cursus GOED (Gerust stellen - Oogcontact maken - Even meedenken - Dank je wel).

Namens alle deelnemers nam Jop Beugel, na een korte speech van de voorzitter, een grote doos over met daarin 40 zakjes paaseieren. 

Certificaat

Laureen Lemmens nam namens Stichting Dierenweide Stroomdal het officiële certificaat als "dementievriendelijke plek" in ontvangst. Laureen en Jop deden afgelopen winter aan de GOED-cursus mee. Op vraag van de Alzheimer-vereniging wat de kinderen en vrijwilligers geleerd hadden, kwam een hele reeks aan praktische en verstandige tips en adviezen naar voren.

Niet hulpeloos

Bijna iedere week brengen de kinderen en Rangers (de jonge dierenverzorgers) het geleerde wel eens op de een of andere manier tot uitvoering. Wekelijks komen zo'n 750 bezoekers op de dierenweide, waaronder ook dementerenden. Peter Vereijken, voorzitter van de stichting Dierenweide 't Stroomdal: 'Het is dan fijn om je niet hulpeloos te voelen, maar juist geoefend te hebben tijdens de cursus wat je juist wel kunt, mag, moet doen. 
Tijdens deze meivakantie gaan de Rangers met een bak kuikens en knuffelkonijnen een dag naar een geriatrische afdeling van het verpleegtehuis in Eelde om dementerenden een fijne dag te bezorgen. Dierenweide 't Stroomdal is trots op het ontvangen certificaat en wil maar al te graag dementie-vriendelijk zijn.'