IKC GA De Ridder wint schoolkorfbal

Beilen - Het was woensdag en donderdag een drukte van jewelste op het korfbalpark Op Dreef in Beilen. Tijdens het Herman Koobs schoolkorfbaltoernooi korfbalden honderden kinderen om de felbegeerde wisselbokalen. Grote winnaar werd IKC G.A. de Ridder die naar het provinciaal kampioenschap mag.

De vrijwilligers van korfbalverenigingen Vitesse en HHCombi zorgden ervoor dat het toernooi weer tot een succes werd gemaakt. Dirkje Koobs werd deze dag met een bloemetje en applaus bedankt voor haar ruim 25 jaar inzet voor de schoolkorfbalcommissie.

In een zinderende finale konden supporters genieten van het samenspel van energieke kinderen, die uit alle macht probeerden hun tegenstanders af te troeven en de korf te vinden. De kinderen van groep 4 van Kindcentrum Beatrix won voor het eerst in hun geschiedenis en zette De Bosvlinder opzij. Het team van IKC Mr. Harm Smeenge won de finale tegen klasgenoten in de poule ‘groep 5’. In groep 6 won team vijf van IKC G.A. de Ridder, de Bosvlinder werd tweede. In groep 7 won G.A. de Ridder na een verlenging en strafworpen van Mr. Harm Smeenge. Ook in groep 8 won G.A. de Ridder.

De winnaars van groep 6 en groep 8 van IKC G.A. de Ridder gaan door naar het provinciaal kampioenschap, dat op 22 juni in Assen gehouden wordt door AVO.

Naast korfballen konden de kinderen als extraatje lekkere smoothies en ‘gepimpt water’ maken om hun dorst te lessen. Gezien het zomerse weer was dit geen overbodige luxe. Al met al kijkt de organisatie terug op weer een geslaagd schoolkorfbaltoernooi.