Fama grijpt naast promotie

Smilde - Het is de volleybalsters van Fama uit Smilde niet gelukt om een plek in de eerste klasse te bemachtigen. In een driekamp werd verleden weekend gestreden om één eerste klasse-plek. SSS uit Emmer-Compascuum bleek tijdens het toernooi de sterkste ploeg.

Fama speelde haar eerste wedstrijd tegen SSS. De Smildeger dames stonden strak van de spanning en kwamen er in het eerste deel niet aan te pas. De ploeg leefde nog wel op, maar kon niet voorkomen dat SSS de wedstrijd in de wacht sleepte.

In het tweede duel tegen Tyfoon uit Stadskanaal speelde Fama een stuk sterker. De ploeg maakte minder fouten en liet een sterke pass en aanval zien. De Smildeger dames hielden Tyfoon continu goed onder druk en kwam geen enkel moment echt in de problemen. Fama won deze wedstrijd overtuigend.

SSS versloeg ook Tyfoon en kwam daardoor als winnaar uit de bus in de promotie/degradatie-strijd. Fama eindigde als tweede en blijft daarmee op hetzelfde niveau spelen als afgelopen seizoen. Alleen als een team zich nog terugtrekt uit de eerste klasse, maken de Fama-dames nog een kleine kans op promotie.

Ondanks deze tegenvaller heeft Fama geen tijd om bij de pakken neer te zitten. Het team uit Smilde bereidt zich nu voor op de bekerfinale die zij hebben weten te bereiken. Die finale is op 11 mei in Ommen.