Haak laat zich zien op het circuit in Zandvoort

Westerbork – Coureur Roy Haak verscheen zondag voor de eerste keer aan de start van de Paasraces in Zandvoort. Hij deed dat op zeer verdienstelijke wijze.

Haak probeert dit jaar twee competities te rijden. De eerste wedstrijd om de PTC cup moest hij overslaan vanwege andere verplichtingen en dus was iedereen nieuwsgierig wat deze wedstrijd om de Citybug cup op Zandvoort zou brengen.

De vrije training ging slecht, evenals de kwalificatie. Hij startte de wedstrijd vanaf plaats 11. Het leek dus een moeilijke dag te worden, maar dat liep anders.

Haak klom tijdens de race uiteindelijk op naar plaats vijf en dat gaf moed. Vanaf het startsignaal in race twee klom de jonge coureur op naar de kopmannen, waaronder de kampioen van 2018, en kon het tempo goed volgen. Het was duidelijk te zien dat de wagen van Roy Haak  geen moeite had deze mannen te volgen en verstandig hield de coureur het drietal in de gaten. Vlak voor de finishvlag schoof Haak nog een plaatsje op en eindigde verrassend als derde. Hij had zijn eerste podiumplaats in zijn autosport carrière te pakken. Omdat een van de coureurs voor hem een straf kreeg werd hij uiteindelijk tweede.

Door de punten van race een en twee bij elkaar op te tellen staat Roy Haak nu op derde plaats in de Citybug cup kampioenschap tot nu toe.