Bert Lahuis winnaar seniorenbiljart Kruumtenhoes

Westerbork - In de biljartzaal van het Kruumtenhoes heerste woensdagmiddag hoogspanning. Wie van de Börker seniorenbiljarters zou het kampioenschap verwerven van het seizoen 2018/2019? Na een spannende strijd werd het Bert Lahuis.

Van de twee groepen biljarters – de 10-beurten en de 20-beurtengroep – hadden zich de beste drie spelers gekwalificeerd voor de finale. Daarbij waren ervaren biljarters als Herman Meijer en Jan Benthem, maar ook betrekkelijke nieuwelingen als Gert Goor en Bert Lahuis.

Klosballen en caramboles

De zes finalisten speelden één wedstrijd van 15 beurten tegen elkaar. De scores liepen zeer uiteen en prachtige caramboles werden meermalen afgewisseld met onbegrijpelijke missers of pechvolle klosballen. Zo hadden biljarters noch toeschouwers een duidelijk idee van het wedstrijdverloop. Dat werd allemaal prima geregeld en bijgehouden door wedstrijdleider Hank van de Langenberg. Voorzitter Ted Boere kon rond vier uur de uitslag bekend maken.

Rustpauze

Gert Goor werd 6e, de voorzitter zelf veroverde de 5e plaats en de winnaar van vorig jaar, André Hogeling, werd 4e. De plaatsen 3 en 2 werden ingenomen door Jan Benthem en Herman Meijer en de kampioen van deze jaargang werd in zijn tweede seizoen bij het Senioren Biljart Kruumtenhuus  Bert Lahuis.

De rustpauze in de zomermaanden is nu begonnen. In september begint weer de onderlinge competitie, evenals de Drentse competitie met seniorenbiljartclubs uit onder meer Beilen, Smilde en Assen.

Wie na de zomer ook mee wil gaan spelen en dat nu al wil laten weten kan eventueel contact opnemen met de secretaris van de Seniorenbiljartclub Henk Oldenbeuving (0593 331170).