ST. Beilen/Fit Boys VR1 zet concurrent opzij

Beilen - Na de prachtige bekerzege van afgelopen zaterdag tegen DWP stond gisteravond alweer de volgende thuiswedstrijd op het programma. Dit keer kwam concurrent Weiteveense Boys VR1 op bezoek in Beilen. De wedstrijd eindigde in 3-0.

De Tiemco Maat-equipe begon goed aan de wedstrijd en creëerde direct al een kans, maar een vroeg openingsdoelpunt bleef uit. Daarna nam Weiteveense Boys het initiatief en probeerden zij met goed veldspel het doel van Beilen te bereiken. Doordat de thuisploeg defensief goed stond, kwam Weiteveen niet verder dan schoten uit de tweede lijn. Deze schoten brachten keepster Rianne Zantinge niet in de problemen. De ploeg uit Beilen loerde op de snelle uitbraak en bracht daarmee Weiteveense Boys een aantal keren aan het wankelen.

Voorsprong

Halverwege de eerste helft kwam Beilen vervolgens uit het niets op voorsprong. Isa Mensing opende met een fantastisch schot uit de tweede lijn de score: 1-0. Daarna ging Weiteveense Boys nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de defensie en het middenveld van de tegenstander toonden vechtlust en voorkwamen de gelijkmaker. Daarnaast brachten de schoten uit de tweede lijn doelvrouw Zantinge opnieuw niet in de problemen. In de rust werd duidelijk gemaakt dat de dames defensief goed stonden, en dat dit spel doorgetrokken moest worden in de tweede helft en dat er dan ook nog meer ruimte voorin zou komen.

Tweede helft

In het eerste kwartier van de tweede helft bleef Weiteveense Boys offensief spelen, maar kansen werden er door goed defensief werk van de verdediging en het middenveld niet gecreëerd. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg meer ruimte om te voetballen en ook steeds meer het initiatief in handen. Een kwartier voor tijd werd de voorsprong verdubbeld. Nadat de doelvrouw van Weiteveense Boys een vrije bal van Mariska van Dijken losliet, was Mensing er als de kippen bij om in te tikken: 2-0.

Daarmee was het verzet van Weiteveense Boys gebroken en in de slotfase kreeg Beilen dan ook voldoende mogelijkheden om de score op te voeren, maar lat, paal en keepster voorkwamen een monsterscore. Uiteindelijk bekroonde Mensing haar dijk van een wedstrijd nog met een derde treffer: 3-0.

Volgende wedstrijd

Ondanks het drukke speelschema met maar liefst vier wedstrijden in elf dagen en het ontbreken van een paar vaste waarden om uiteenlopende redenen heeft de Tiemco Maat-equipe met hulp van dames uit het tweede elftal als collectief drie belangrijke punten gepakt tegen een sterke tegenstander. Met nog vier wedstrijden te gaan, doet ST. Beilen/Fit Boys nog volop mee om de prijzen. De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 4 mei in en tegen Noordscheschut VR1.