Joëlle de Ruiter gehuldigd voor titel Nederlands kampioen Wintertriathlon

Bovensmilde De 18-jarige Joëlle de Ruiter is donderdag gehuldigd in het gemeentehuis in Beilen. De inwoonster van Bovensmilde werd door wethouder Erjen Derks in het zonnetje gezet voor het behalen van de titel Nederlands kampioen Wintertriathlon.

Deze titel wist Joëlle binnen te slepen tijdens het Nederlands Kampioenschap Wintertriathlon in de categorie meisjes 16+ eind maart 2019 in Enschede. Bij wintertriathlon gaat het om hard lopen, fietsen en schaatsen. Wethouder Erjen Derks: ‘Geweldig dat er in onze gemeente weer een sportheld bij is. Volgens mij is het de eerste keer dat we iemand in deze tak van sport in het zonnetje zetten. Triathlon is een hele diverse sport waarvoor je verschillende kwaliteiten moet hebben. Ik neem mijn petje hiervoor af.’

De wethouder overhandigde Joëlle een bos bloemen en een cadeaubon. Het was niet de eerste keer dat Joëlle de Nederlandse titel ontving. In 2014 en 2016 was ze ook Nederlands Kampioen Wintertriathlon en in 2014 ontving ze de Nederlandse titel Duathlon (lopen, fietsen, lopen), allemaal in de categorie meisjes 12+.