Gemeentewinkel Smilde verhuist naar de Elzenlaan

Smilde - De Gemeentewinkel in Smilde gaat verhuizen naar de Elzenlaan 10. Met ingang van maandag 27 mei kunnen inwoners terecht op deze nieuwe locatie. Aanleiding voor de verhuizing is de verkoop van het pand ‘Villa Maria’ aan de Hoofdweg in Smilde.

De gemeente vindt het belangrijk dat de dienstverlening voor de inwoners in Smilde en omgeving op peil blijft. Daarom is gezocht naar een nieuwe locatie in Smilde. Die is gevonden in het pand aan de Elzenlaan 10. Het pand is eigendom van de gemeente en was in het verleden in gebruik als school.

Bij de zoektocht naar een geschikte locatie heeft de gemeente ook gekeken of de huidige gebruikers van Villa Maria er gehuisvest konden worden. Het pand is geschikt voor de gemeente maar biedt ook mogelijkheden voor de Historische Vereniging Smilde, de sociaal raadsvrouw, Stichting Voedselbank Drenthe en de medewerkers van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). De gemeente is met deze partijen in gesprek over eventuele verhuizing naar de Elzenlaan.

Het loket in Villa Maria is voor het laatst open op maandag 13 mei. Die dag kunnen er alleen documenten worden opgehaald. Op maandag 20 mei is er geen openstelling in Smilde. Inwoners kunnen die week terecht bij de Gemeentewinkel in Beilen. Op maandag 27 mei is het gemeenteloket voor het eerst open aan de Elzenlaan. De openingstijden blijven ongewijzigd. Iedere maandag van 8.30 tot 12.00 uur kan men bij het loket in Smilde terecht.