Orvelte kan aan de slag met Masterplan

Orvelte - Orvelte kan beginnen met de uitvoering van het door het dorp zelf ontwikkelde Masterplan dat het dorp een opwaardering moet geven en klaar moet maken voor de toekomst.

De gemeenteraad gaf donderdag groen licht na het samenvoegen van twee amendementen (VVD en D66), een suggestie van GroenLinks, over de financiering van het uitvoeringsplan. Het opwaarderingsplan voor Orvelte heeft een prijskaartje van € 550.000,-, maar in het collegevoorstel stond voor het uitvoeringsplan een dekking van € 415.000,-.

Rest van het geld

Driekwart van de plannen is financieel gedekt en kunnen uitgevoerd. Voor het restant moeten de partijen in Orvelte op zoek naar geldbronnen zoals fondsen. Daarbij zal ook aan de raad voorgelegd worden hoeveel er dan nog incidenteel nodig is om het volledige plan te realiseren. De raad wordt elk jaar op de hoogte gebracht van de voortgang van het masterplan.

Burgemeester Damsma vertrouwt er op dat het goed komt: ‘De schop kan de grond in en samen met de gemeente zal Orvelte zorgen dat de rest van het bedrag op tafel komt.’