Arne Peters wint de Ronde van Beilen

Beilen – De Ronde van Beilen was zaterdag een prooi voor Arne Peters. Hij won deze wielerronde, vóór Peter Merx en Ronald Kruijer.

Deze ronde werd voor de 57e keer gehouden. Om 9.30 uur werd begonnen met de jongste jeugd, de achtjarigen. In de wedstrijd voor de jeugd van negen jaar finishte Thom Berends uit Westerbork knap als achtste. Bij de jeugd van 13 jaar was er een mooie vijfde plaats voor Danny Turkstra uit Beilen. Zijn plaatsgenoot Ruud Junior Nagengast finishte als 13e, Marthijn Berends uit Westerbork volgde als 20e en Olivier van Zon uit Beilen bracht de wedstrijd ook tot een goed einde op de 23e plaats. In de oudste categorie jeugd, de 14-jarigen, was de zege zoals al vaker dit jaar voor Thom van der Werff uit Annen. Hier finishte Jip Kerssies uit Hijken als zevende ook in de top tien.

Hierna volgden de categorieën elite – beloften en amateurs, voor hun wedstrijd over 80 kilometer. Dit werd ook een boeiende wedstrijd, met aanvankelijk zes koplopers, wat later werd uitgebreid tot negen leiders. Zij bleven tot de verlossende finish aan de leiding en van hen was Arne Peters uit Beekbergen de snelste. Dit was zijn eerste zege als elite renner, waar hij erg blij mee was.