Van de notaris
Door Ellen van Pelt

Informatiebijeenkomst 7 mei en Moederdag 12 mei

Het is goed om nu al na te denken over later. In vele opzichten. Wat doe ik met mijn huis als ik ouder word. Want een woning die nu goed bij u past, kan in de loop van de tijd een last of zelfs een hindernis worden.

Daarom is het goed op tijd na te gaan denken over welke mogelijkheden er dan zijn, waar moet u allemaal aan denken, gaat u uw huidige woning verbouwen of gaat u een andere woning huren of kopen? Ik zie het dagelijks in mijn praktijk. De ouderen die hun woning met 4 slaapkamers en met hun grote tuin verkopen en dan een 2-kamer appartement met balkon kopen.

Meestal toch een verwondering dat kopen nog wel mogelijk is als u boven de 60 ben. 

Bent u benieuwd wat er denkbaar is op het gebied van verbouw van uw huidige woning zodat u langer in de woning kan blijven wonen? En wat u notarieel geregeld wilt of moet hebben als er plotseling iets met u gebeurt?

Wilt u hier mee over weten? Kom dan op 7 mei naar de informatiebijeenkomst. Samen met de Rabobank Assen en Noord-Drenthe en Stoffers bouwbedrijf sta ik in Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2 in Assen.

Iedereen die nadenkt over zijn woonwensen en hierover, ook op notarieel gebied, vragen heeft, is van harte welkom. Na de bijeenkomst is er volop gelegenheid om individuele vragen te stellen. Aanmelden is niet nodig. Vanaf 19.00 uur staat de koffie voor u klaar en om 19:30 uur start het programma.

Ik ben lid van de Soroptimisten, een club vrouwen die hun kennis en vaardigheden inzetten om wereldwijd de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. De leden in Assen organiseren dit jaar weer een moederdagontbijt op zondag 12 mei.  De Soroptimisten bezorgen voor u de ontbijtjes in Assen, Loon, Rolde, Balloo, Bovensmilde, Smilde en Norg. 

Wilt u uw partner, uw (schoon)moeder, uw (schoon) zus, uw  tante, vriendin en/of buurvrouw verrassen? De bestellingen gaan via internet:  www.moederdagontbijt.blogspot.nl

De opbrengst van dit moederdagontbijt komt ten goede aan ons project  Help Sint Maarten terug naar school. Met dit project gaan we een speelplaats realiseren voor de kinderen van de Sister Mary Laurence lagere school op Sint Maarten. Deze school is grotendeels verwoest door de orkaan Irma in 2017.