Gastgezinnen gezocht voor één nacht

Westerbork - Dat Westerbork gastvrij is heeft de organisatie van de Afrikaloop vorig jaar ondervonden. Ook dit jaar doet de organisatie een beroep op inwoners om gastgezin voor één nacht te worden.

Er hebben zich alweer mensen opgegeven om gastgezin te zijn, maarr er is nog een aantal plaatsen nodig gezien het aantal aanmeldingen van de wandelaars. Door een slaapplaats en eten te bieden aan een wandelaar, helpen gastgezinnen ondertussen een kind in Afrika aan een slaapplaats en eten.

Afrikaloop

In de herfstvakantie, van 19 tot en met 25 oktober, wordt voor de veertiende keer de Afrikaloop gelopen, een wandelactie waarvan de opbrengst voor straat- en weeskinderen in Afrika is. Voor de wandelaars die blijven overnachten, is de stichting nog op zoek naar enkele gastgezinnen in Westerbork of omgeving. Dit gaat om de nacht van zaterdag 19 oktober op zondag 20 oktober. De wandelaars komen in de loop van de middag aan in Westerbork. Gastgezinnen weten van te voren wie komt logeren. Na de finish worden de wandeleaars opgehaald door hun gastgezinnen. Mocht ophalen niet lukken, dan zorgt de stichting dat de mensen thuis gebracht worden. De volgende ochtend wordt er gestart tussen 8.00 uur en 8.30 uur. Voor de overnachting en het eten betaalt de wandelaar een kleine vergoeding. Deze vergoeding komt ten goede aan de Afrikaloop en is op deze manier onderdeel van de totale opbrengst van de Afrikaloop. Vorig jaar was dat ruim 23,000 euro.

Etappes

De Afrikaloop is een wandelactie van 7 dagen, maar men kan ook 1 dag of 2 dagen meewandelen. Dagelijks is er keuze uit etappes van 15, 25 en 35 kilometer. De start is in Hoogeveen en loopt de eerste dag naar Westerbork. De volgende dag gaat de tocht naar Hooghalen, daarna respectievelijk naar Dwingeloo, Vledder, Havelte en Ruinen, om ten slotte op de zevende dag weer in Hoogeveen te finishen. De routes zijn prachtig. Onderweg zijn er iedere dag 3 gezellige pauzeplaatsen.

Met de opbrengst worden straat- en weeskindinderen in Afrika geholpen een toekomst op te bouwen. Opgeven als gastgezin kan via Elise van Lienen: elise.v.lienen@gmail.com o f 06-11420515. Informatie over de stichting of de Afrikaloop is te vinden op www.andreasmanna.org of op de Facebook-pagina van deAfrikaloop.