Diabetes Classic leeft in Smilde en ingeving

Smilde - Het zal zondag 19 mei weer druk zijn bij de start van de zevende Diabetes Classic vanaf de Smelthehal. Telde de Classic vorig jaar zo’n 800 deelnemers, dit jaar rekent de organisatie op een verdere groei, aldus Piet Verschoor de voorzitter van de werkgroep Diabetes Classic in Smilde.

De Classic leeft in Smilde en omgeving, stelt Verschoor. Dit blijkt uit de enorme steun van plaatselijke middenstanders en organisaties. Verschoor rekent dit jaar op een grote belangstelling van de Smildegers en andere belangstellenden voor de zevende editie van de Diabetes Classic. Mocht men zich nog niet hebben opgegeven dan kan dat nog met korting via de website Diabetesclassic.nl.

Belangstellenden die nog even de prognoses voor het weer afwachten, geldt dat zij zich ook op de dag zelf tot 13.00 uur kunnen inschrijven. Wie niet mee wil of  kan fietsen, maar wel de organisatie en haar doelen wil steunen kan een donatie overmaken op rekeningnummer NL62RABO0149630557 ten name van de Stichting Diabetes Type 1 en Topsport.

Piet Verschoor vertelt, dat veel getrainde toertochtfietsers en MTB-ers vorig jaar al direct na afloop naar de datum van de volgende Classic vroegen. ‘Men weet dat de toertochten garant staan voor elk jaar nieuwe, uitdagende en goed uitgezette parcoursen tot wel 125 km. Deze groepen kunnen dit jaar zeker aan de bak’, lacht Piet Verschoor, ‘want dit jaar is de Côl du VAM opgenomen in het parcours.’

Elk jaar kent de familietocht over een afstand van 30 kilometer een fikse groei qua aantallen deelnemers. Ook hier fietsen elk jaar weer meer gezinnen mee en blijkt de afstand ook voor de jongste fietsers nauwelijks een probleem.

Verschoor hoopt dan ook dat heel Midden-Drenthe komende zondag op de fiets springt een meedoet aan deze zevende editie van de Diabetes Classic.