FIT Boys scoort niet en verliest

Beilen – FIT Boys moest zaterdag op bezoek bij Hollandscheveld. De Beilenaren konden zich met een gelijkspel of een overwinning definitief veilig spelen. Ook voor Hollandscheveld was dit een belangrijke pot voetbal. De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind en won met 3-0.

In het eerste half uur kreeg  FIT Boys alle tijd om op te bouwen, speelde verzorgd voetbal en legde een aantal prima aanvallen op de mat. Maar zoals zo vaak dit seizoen ontbreekt het de ploeg aan scorend vermogen. Na een kwartier kwam Jos Gerding op een prima pass de zestien in. In plaats van aannemen en beheerst afronden nam hij de bal in één keer en deze verdween naast. Ook Jesse Drenth op links was goed op dreef en had enkele prima combinaties met de opkomende back Matthijs Bonnen. Zijn voorzetten stichten wel gevaar, maar leverden geen echte 100%-kansen op.

Aan Hollandscheveld kant moest al vroeg gewisseld worden door een blessure en dit deed de wedstrijd kantelen. Hollandscheveld zette iets meer druk en FIT Boys werd slordig in de passing. Uit het niets viel de 1-0, totaal tegen de verhouding in (Jan Hagen) en na een fout aan FIT Boys-zijde. Niets aan de hand, FIT Boys had het betere van het spel en de kansen zouden vanzelf komen. Kort voor de rust ging het nogmaals mis bij FIT Boys achterin, nu met Tim Seubring. Hij moest snel draaien bij een bal net achter hem en ging volledig door zijn enkel heen. Hij viel geblesseerd uit en Gerald Haandrikman verving hem achterin.

Cadeautje

De tweede helft kenmerkte zich door veel oponthoud door blessures, slecht spel van beide kanten en wederom een cadeautje van FIT Boys voor Hollandscheveld. Keeper Peter Jan Oosting, die elke week laat zien uitstekend te kunnen keepen, maakte nu kort na elkaar twee foutjes. Eerst schoof hij de bal zo bij een Hollandscheveld-speler in de voeten. Nog niks aan de hand, want Gerald Haandrikman kon druk op de bal houden. De bal werd toch snel vrijgespeeld en Peter Jan was nog op weg naar zijn doel. Met een prachtige lange lob verschalkte Thom Koopman de vergeefs grabbelende keeper en scoorde de 2-0. Wat een deceptie, helemaal toen 4 minuten later Jacco van Faassen de bal achterin knullig verspeelde. Brian Okken kon alleen af op Oosting en plaatste de bal beheerst in de lange hoek (3-0).

In een tijdsbestek van 5 minuten had FIT Boys de wedstrijd volledig weggegeven. Vervelend was ook nog het uitvallen van Jonathan Schans. In de resterende 27 minuten probeerde FIT Boys nog wel te scoren en daar was Matthijs Bonnen het dichtst bij. Met een prachtige lange lob leek hij de goalie te verschalken, maar deze had een evenzo fenomenale redding in huis. Hollandscheveld pakte dus hele belangrijke punten. Andermaal had FIT Boys de doelpunten cadeau gedaan en gaf het weer in een kort tijdsbestek de wedstrijd volledig weg.

FIT Boys speelt zaterdag tegen kampioenskandidaat SVM.