HHCombi ziet toe hoe Makkinga wint

Hooghalen - Was de uitwedstrijd destijds een prooi voor HHCombi, zondag was het net andersom. Uit werd Makkinga verslagen met 1-3, Makkinga was zondagmiddag in Hooghalen te sterk: 2-4.

Met name de eerste helft was Makkinga de betere van de twee. De gasten hadden een groter veldoverwicht, dat zich ook uitvertaalde in goals. In de 25e minuut moest keeper Allard Slofstra de bal uit het net vielen nadat hij kansloos was op een schot van een vrijstaande speler. Deze voorsprong duurde niet lang. Tom Hidding werd op links aangespeld door Lars Hendriks en die haalde uit. De keeper zat er nog wel bij, maar moest toezien hoe de bal langzaam de doellijn passeerde: 1-1. De resterende tijd van de eerste helft verveelde het publiek zich niet. Jan Jonker gaf tot ontsteltenis van de HHCombi aanhang de bal zo maar mee aan Makkinga. Alleen voor keeper Slofstra werd geen fout gemaakt: 1-2. Na een overtreding door de keeper op Dion Oostenbrink mocht Geralt Oostenbrink een penalty nemen. Die werd gemist, de keeper stopte zijn inzet. Een mentale opkikker voor de gasten die vlak voor rust maar eens uithaalden: 1-3.

Druk naar voren

In de tweede helft was er meer druk naar voren van HHCombi. Gevolg was dat Makkinga meer op de counter speelde en dan ook gevaarlijk was. HHCombi kreeg kansen en dat begon met een flitsend schot op de paal. Even later lag de bal dan toch in het net. Jongeling Mark Pomper behield het overzicht en zag dat Tom Hidding er beter voor stond: 2-3. HHCombi ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en had daar gezien het spelbeeld ook recht op. Maar daar wordt in het voetbal geen rekening mee gehouden. Een vrije trap van Makkinga waarbij alles en iedereen rekening hield met een trap op het doel werd gespeeld op een vrijstaande man: 2-4.

Ging het verleden seizoen allemaal van een leien dakje, dit seizoen is dat wel anders voor HHCombi. De ploeg heeft te maken met kwaaltjes en snakt naar het eind van het seizoen. Het is nog even doorbijten want in deze poule moeten nog twee wedstrijden gespeeld worden.

Komende zondag speelt HHCombi uit tegen Fochteloo.