VKW speelt ondanks nederlaag nacompetitie

Westerbork - VKW heeft zich geplaatst voor de nacompetitie in de 1e klasse F. Ondanks de verliespartij tegen Stadspark zullen de Westerborkers minimaal als derde eindigen, omdat de concurrenten SVBO (nederlaag) en Gomos (gelijk) ook niet tot winst kwamen.

De derde plek neemt namelijk het periodekampioenschap over van de uiteindelijke kampioen (Sneek of Emmen). In juni krijgt het seizoen voor VKW dus een vervolg, vandaag niet op eigen kracht, maar over het gehele seizoen zeer verdiend.

Achter de feiten

VKW liep eigenlijk de hele wedstijd achter de feiten aan. De gasten lieten zien dat ze streden om klassenbehoud. Stadspark was veel feller in de duels en kwam daardoor meer in balbezit. VKW speelde met name voor de rust een matige partij. De gasten hadden de meeste dreiging en gingen terecht met een minimale voorsprong de rust in. De ploeg uit Groningen kwam al na 9 minuten op voorsprong, toen een aanval door het centrum door Cedwin Tel via de binnenkant paal in het doel verdween. Opvallend was dat VKW te weinig kansen afdwong. Met een schot van Jonas Nijland (over) en een inzet van Frits Nijstad (slappe inzet met rechterbeen) moesten de VKW supporters genoegen nemen. Aan de andere kant moest goalie Martijn Mulder nog een keer met zijn been redding brengen op een inzet van dichtbij.

Na de doelwissel werd het er voor de gastheren niet beter op. Heel veel passes en voorzetten kwamen niet aan, waardoor de druk op het vijandelijke doel te weinig aanwezig was. Uiteraard kreeg VKW wel enkele kansen, maar het geloof op een goede afloop was niet aanwezig.

Comfortabele voorsprong

Stadspark liep zelfs uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong. Beide goals in de tweede helft kwamen van de voet van Michel Boonstra. In de 57e minuut en de 80e minuut liet hij de aanhang van Stadspark juichen. Beide keren was doelman Martijn Mulder kansloos. Tussen de bedrijven door kreeg spits Frits Nijstad nog een open kopbal na een prima voorzet van Frank Giesselbach. Laatstgenoemde was ook nog dichtbij een treffer, toen hij na een mooie combinatie op rechts snoeihard op de doelman knalde. Invaller Lars Andresen vond zijn kopbal nog een keer op de paal en dat was het wel zo’n beetje deze middag.

Al met al dus een terechte nederlaag voor VKW, maar met een positieve ontsnapping. Westerbork kan zich opmaken voor het toetje, maar dan moet VKW wel uit een ander vaatje tappen. In de komende twee wedstrijden (uit naar FVC en thuis tegen Gomos) kunnen de Westerborkers dat laten zien.