Volleybalsters Fama winnen regiobekerfinale

Smilde - Fama Dames 1 uit Smilde heeft het volleybalseizoen afgesloten met een geweldig resultaat in de strijd om de beker regio Noord. In Ommen werd de finale om de beker overtuigend met 3-0 gewonnen.

Naast de reguliere competitie speelde Fama dit seizoen ook om de beker. De Smildeger dames kwamen moeiteloos door de zes bekerrondes en versloegen ploegen uit de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. Zaterdag was de eindstrijd. In de finale was Oostermoer Dames 1 uit Gieten de tegenstander, een van de kampioenen in de tweede klasse.

Fama hield rekening met een pittige strijd, maar het team uit Smilde was beduidend sterker en kwam nauwelijks in de problemen. In de eerste set gingen Fama en Oostermoer eerst nog gelijk op, maar de dames uit Smilde namen uiteindelijk afstand dankzij gevarieerd spel en een sterke blokkering. Fama won de set met 16-25.

Onder druk

In de tweede set werd Oostermoer direct onder druk gezet met de sterke opslag van Fama. De ploeg uit Gieten kwam er niet aan te pas en het teamgevoel en zelfvertrouwen groeide bij Fama. De volleybalsters uit Smilde wonnen zeer overtuigend met 14-25.

In de derde set leefde Oostermoer weer wat op. Fama leek wat gemakzuchtiger te worden, waardoor de tegenstander goed kon aanhaken. Bij een 5-5 stand nam Fama-coach Erik van der Vinne een time-out om zijn speelsters weer op scherp te zetten. En dat bleek succesvol. Fama pakte het eigen sterke spel weer op en gaf Oostermoer weinig kansen meer. De derde en laatste set won Fama met 18-25.

Met het winnen van de regiobeker sleept Fama aan het einde van het seizoen toch nog een mooie prijs in de wacht, nadat de ploeg eerder net naast het kampioenschap en promotie greep.