Beilen ondanks nederlaag nagenoeg veilig

Beilen - Vv Beilen verloor zondag met 0-2 van Heerde, die met deze overwinning goede zaken deed in strijd om de nacompetitie. Voor Beilen had deze nederlaag geen negatieve gevolgen omdat de concurrentie ook niet won. De Sport2000/Combisportmannen speelden zich dan ook officieus veilig en mogen nog minstens een jaar op 2e klasse niveau spelen.

De eerste helft waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd en leek het er ook helemaal niet op dat de Beilenaren deze wedstrijd zouden verliezen. Heerde had wel enige dreiging via, met name, Corstiaan Altenburg. Maar zijn acties strandden meestal in schoonheid. Beilen daarentegen kreeg de grootste mogelijkheden. Rick Koops schoot na een minuut of tien uit kansrijke positie over, terwijl Bertus Wolters in de 20e minuut een kopbal ook niet achter de keeper kon krijgen. Nadat Reint Kasten een afzwaaier produceerde had Rick Koops toch echt de 1-0 kunnen scoren. Zijn inzet voor een praktisch leeg doel ging echter voorlangs.

Beilen kwam wel goed weg bij een inzet van Raoul Wijenberg, maar zijn poging kon Remco Vos niet verontrusten. Na een half uur ontsnapte Rick Koops aan de buitenspelval, maar ook deze inzet schoot hij voorlangs. VV Heerde legde dan wel iets verzorgder spel op de mat, de kansen waren dus voor de mannen van trainer Erik de Jong. Maar op slag van rust viel dan toch de 0-1. Nick Wijenberg kopte de bal snoeihard achter de kansloze Remco Vos. Een strategisch goed moment voor de bezoekers.

Tikje

In de tweede helft bleek dat Beilen met dat tegendoelpunt op slag van rust wel een tikje op had gelopen. De eerste kans was nog wel voor Bertus Wolters die zijn kopbal op het dak van het doel zag belanden. Daarna was het toch vooral Heerde wat de klok sloeg en de tweede helft ook gewoon beter was. Meerdere mogelijkheden voor Dennis Calkhoven, Raoul Wijenberg, Daan Nijmeijer en Nick Wijenberg waren niet aan de bezoekers besteed. De inzetten gingen over, voorlangs of naast. De ingevallen Koen Hollemans had daardoor maar zo de 1-1 kunnen scoren. Zijn inzet uit de draai ging echter net over. In blessuretijd werd het ook nog eens 0-2 door Dennis Calkhoven die met een diagonaal schot Remco Vos kansloos liet.

Ondanks deze nederlaag en het verlies van de concurrenten onderin mag Beilen zich veilig wanen. FC Assen zou maar liefst 6 punten en een doelsaldo van 28 doelpunten in twee wedstrijden goed moeten maken. Beilen gaat zondag op bezoek bij runner-up Lemelerveld en kan zal zich dan officieel veilig spelen.