Midden-Drenthe huldigt dammers Hijker damclub

Hijken - Team DTC1 van damclub Hijken is maandagavond gehuldigd in de Dorpshoeve in Hijken. Het team behaalde in februari de titel Nederlands kampioen in de Ereklasse.

Wethouder Erjen Derks zocht de dammers op in Hijken voor de huldiging. 'Niet voor het eerst ben ik bij deze damclub. Maar na een individuele dammer die wereldkampioen is geworden weet nu ook het team het Nederlands Kampioenschap binnen te slepen. Een knappe prestatie die de dammers mét elkaar hebben neergezet.'

Nederlands kampioen Hijken DTC1 wist in eigen dorp de titel binnen te halen met een overtuigende uitslag. De titel in de Ereklasse is de hoogst mogelijke onderscheiding die in het dammen te behalen is. Het team bestaat uit leden die een of meerdere titels op hun naam hebben staan. De teamleden zijn oorspronkelijk afkomstig uit de drie noordelijke provincies en een lid uit Litouwen.

Na de huldiging heeft de wethouder een envelop met inhoud overhandigd aan het team die zijn bestemming zal vinden bij Hijker damclub.

Winst DTC2

Wethouder Derks feliciteerde ook de leden van het tweede team van Hijker damclub. Zij werden dit jaar kampioen in hun klasse. DTC2 is gepromoveerd van de eerste klasse naar de hoofdklasse.