Huus van de Taol houdt vriendenwerfactie

Beilen - Al heel lang kan een ieder die dat wil vriend van het Huus van de Taol worden. De komende maanden wordt nog actiever dan voorheen geprobeerd nieuwe Huusvrienden te werven. Vrijwilligers van de streektaalorganisatie werken daaraan mee en de social media worden vanzelfsprekend ook ingeschakeld.

De komende tijd wordt er elke maand een mooie prijs verloot onder bestaande en nieuwe Huusvrienden. Het kan daarbij gaan om een VIP-arrangement bij FC Emmen, om vrijkaarten voor een museum, een dinerbon, een hotelovernachting met alles erop en eraan e.d. In oktober gaat de hoofdprijs eruit: een weekend of midweek in Landal Het Land van Bartje in Ees.

Maar eigenlijk is het winnen van een prijs natuurlijk maar bijzaak. Door Huusvriend te worden steunt u de streektaal en laat u zien ‘Wies met Drents’ te zijn.

En als u Huusvriend wordt, dan bent u in goed gezelschap. In februari 2018 namelijk is onderzoek gedaan naar de streektaal in onze provincie. Daar zijn mooie cijfers uit voortgekomen en is o.a. gebleken dat de helft van de inwoners van Drenthe veel of heel veel van onze streektaal houdt. 68% vindt het belangrijk tot heel belangrijk dat het gebruikt blijft worden en 77% zou het heel jammer vinden als het Drents zou verdwijnen. Het onderzoek is gedaan door het Drents Panel en dat is een onafhankelijk bureau.

Het Huus van de Taol hoopt dat heel veel mensen die het Drents een warm hart toedragen Huusvriend zullen worden. Voor meer info en aanmeldingen kunt u het best een kijkje nemen op de website www.huusvandetaol.nl en dan klikken op ‘Wor nou Huusvriend’.