Uitgebreid programma rond Fiets4Daagse Westerbork

Westerbork - De 54ste Drentse Fiets4Daagse wordt van 16 tot en met 19 juli gehouden. Ook vanuit Westerbork wordt er gestart voor prachtige routes, gezellige stempelposten, muziek en vertier.

De deelnemers aan de Drentse Fiets4Daagse hebben op vrijdag 19 juli gratis entree bij het Wereld Dans en Muziekfestival SIVO. De route van de Fiets4Daagse gaat vrijdag onder meer naar Orvelte waar deze vrijdag de start is van SIVO. Op de Brink in Orvelte zijn verschillende dansvoorstellingen, muziekoptredens en workshops. SIVO 2019 is een zomerfestival met internationale zang, dans, kleurrijke klederdrachten en vele authentieke muziekinstrumenten. Deelnemende groepen behoren tot de absolute wereldtop.

Twee werelden

Niet alleen kunnen de deelnemers aan de Drentse Fiets4Daagse genieten van SIVO in Orvelte, op donderdag wordt ook in Westerbork gedanst. Een aantal dansgroepen fietst mee met de Fiets4Daagse om Drenthe te ervaren vanaf de fiets. ‘SIVO op Fietse deur Midden Drenthe’ wordt ondersteund door de Provincie om zo fietsactiviteiten en (dans)cultuur met elkaar te verbinden.

Keuzes

Deelnemers kunnnen uiteraard vuer dagen meefietsen met de Drentse Fiets4Daagse, maar dat hoeft niet. Men kan er ook voor kiezen om 1, 2 of 3 dagen mee te doen. Er kan verder gekozen worden uit routes van 40 of 60 kilometer. Voor de kinderen is er dit jaar ook weer de 4Kids route van 30 kilometer.

Beleef Drenthe

De organisatie wil de deelnemende fietsers, die uit heel Nederland komen, graag Drenthe laten beleven. Naast fietsroutes horen daar ook gezellige stempelposten bij. En door het aanbieden van het Grootste Gratis Gastvrije Ontbijt op de woensdagochtend wil de organisatie ook de Drentse gastvrijheid onder de aandacht brengen. Natuurlijk staat ook weer het Preuvenement op de agenda: een initiatief van de gezamenlijke Horeca Westerbork en omgeving. Ook is er straattheater, een shantykoor, een dansvoorstelling, een roofvogelshow en markt. De feestelijke binnenkomst wordt omlijst door muziek, een hapje en een drankje.

4Kids

De Drentse Fiets4Daagse is een echte vakantieweek voor de kinderen. Naast de 30 kilometer per dag die gefietst kan worden, is er veel vertier onderweg en bij terugkomst in Westerbork. Op sommige dagen kan er weer gezwommen worden en ook staat er een potje golf op het programma. In het dorp kunnen ze onder meer pottenbakken, solderen, graffiti maken, pizza bakken, boogschieten, met een virtual reality bril de wereld van een andere kant bekijken, klimmen op de klimwand, kleine dieren knuffelen, bibberbeestjes maken en nog veel meer.

Inschrijven voor de Drentse Fiets4Daagse kan via www.fiets4daagse.nl