Subsidie voor digitale speeltuin Het Timmerholt

Westerbork - Vakantiepark Het Timmerholt in Westerbork is één van de drie vakantieparken in Drenthe die subsidie ontvangen voor nieuwe kinderattracties uit de subsidieregeling Vrijetijdseconomie Drenthe van provincie Drenthe. Het Timmerholt realiseert daarmee een interactieve, digtitale speeltuin.

Het gaat naast Het Timmerholt om een natuurlijke bosspeeltuin en speelvijver op vakantiepark De Marke van Ruinen en een spraypark op Landgoed De Berenkuil in Grolloo. Gedeputeerde Henk Brink: ‘De attracties zijn een aanwinst voor de vrijetijdssector in Drenthe, omdat ze openbaar toegankelijk zijn. Dat betekent dat niet alleen gasten van de parken, maar ook kinderen uit de omgeving en bezoekers aan het gebied zich er kunnen vermaken. Bovendien dagen ze kinderen uit om buiten en in de natuur te spelen.’

Gamen

De digitale en interactieve speeltuin op Het Timmerholt combineert de positieve punten van gamen, zoals hand-oog coördinatie en probleemoplossend denken met de positieve punten van buitenspelen, zoals grenzen verleggen en sociale vaardigheden ontwikkelen.

Subsidieregeling

Recreatieondernemers met vernieuwende en onderscheidende ideeën voor toeristen en dagjesmensen die naar Drenthe komen, kunnen een beroep doen op de subsidieregeling Vrijetijdseconomie Drenthe. Ondernemers krijgen een bijdrage van 30 procent als de totale projectkosten tussen de 50.000 en 80.000 euro bedragen en van 40 procent bij totale projectkosten van meer dan 80.000 euro met een maximum van 75.000 euro. Voor 2019 is op dit moment nog 250.000 euro beschikbaar. De subsidie kan in 2019 én zolang er middelen beschikbaar zijn worden aangevraagd. Meer informatie over de regeling is te vinden op www.provincie.drenthe.nl/subsidieloket.