Toch nog promotie voor Fama-dames

Smilde - Dames 1 van volleybalvereniging Fama uit Smilde komt volgend seizoen uit in de eerste klasse. De spelers kregen deze week van volleybalbond Nevobo te horen dat ze alsnog promoveren.

Fama Dames 1 draaide een topseizoen, maar greep net naast het kampioenschap. In april kreeg de ploeg de kans om via een promotie/degradatie-toernooi de kans om op die manier promotie af te dwingen. De volleybalsters uit Smilde eindigden ook daar als tweede en grepen daardoor helaas net naast promotie. Wel won Fama vorige week nog overtuigend de bekerfinale regio Noord. Volgens de bond is er nu een extra plek in de eerste klasse vrijgekomen en Fama krijgt deze plek aangeboden. De ploeg grijpt deze kans met beide handen aan en reageerde euforisch.

Doelstellingen gehaald

Dankzij dit besluit van de volleybalbond heeft Fama dames 1 dan ook alle doelstellingen van dit seizoen gehaald. De dames stelden als doel om in de tweede klasse als eerste of tweede te eindigen, te promoveren en om ver te komen in de strijd om de regiobeker. Fama dames 1 is inmiddels begonnen met de voorbereidingen op het komende seizoen, in de eerste klasse dus.