1,2 Miljoen voor renovatie IKC Harm Smeenge

Beilen - Het college van b en w van Midden-Drenthe wil 1,2 miljoen euro uittrekken voor de renovatie van het IKC Harm Smeenge in Beilen. Met deze investering is het gebouw voor de komende 18 jaar weer helemaal functioneel.

Het gebouw van het IKC Harm Smeenge is sterk verouderd. In de afgelopen tijd zijn de mogelijkheden voor nieuwbouw en renovatie verkend.

'In goed overleg met de school hebben we besloten om voor renovatie te gaan', aldus wethouder Dennis Bouwman. `Er ligt een mooi voorstel, waarmee de Harm Smeengeschool een frisse, nieuwe start kan maken. Na de renovatie staat er een school die klaar is voor de toekomst!'

In het voorlopig ontwerp is vooral aandacht voor de klimaatbeheersing, de onderwijskundige indeling en een flinke upgrade van de buitenkant van het gebouw. 'Vooral de klimaatbeheersing was een probleem,' geeft directeur-bestuurder Koos van Riezen aan. 'In de winter te koud en in de zomer veel te warm. Daarnaast is het gebouw nu erg vochtig. Voorts worden de lokalen zo ingedeeld dat groepsoverstijgend werken mogelijk wordt. Een ‘must’ voor het hedendaagse onderwijs', aldus Van Riezen.

Als de gemeenteraad in juni akkoord gaat met het voorstel, is het de planning om in de zomer met de renovatie te beginnen. Eind 2019 moet het vernieuwde gebouw klaar zijn.