Sportieve strijd om gemeentelijk kampioenschap stoepranden

Beilen - Op het plein voor het gemeentehuis werd maandag door de buurtsportcoaches het Midden-Drents kampioenschap stoepranden gehouden. Tientallen deelnemers streden om de felbegeerde titel en 20 kinderen ontvingen een golden ticket, dat recht geeft op deelname aan het Nederlands Kampioenschap, zij mogen hier samen met een begeleider heen.

Tussen februari en april hebben leerlingen uit de hele gemeente de kans gehad om zich dit spelletje eigen te maken. De 14 scholen die zich hiervoor aangemeld hadden kregen de kerby’s, zoals deze plastic mobiele stoepranden genoemd worden, en bijbehorende ballen een week in bruikleen zodat kinderen hier tijdens de pauzes/ gymlessen mee konden oefenen. Na de oefenweek hield buurtsportcoach Pim de Jonge met een aantal stagiaires een toernooitje waarbij ook echt de spelregels van Jantje Beton gehanteerd werden.

De derde plek, bij categorie A werd veroverd door Dani, de tweede plek door Kjelt en de eerste prijs is gewonnen door Stijn. De bekers werden uitgereikt door Dave Ensberg – Kleijkers (directeur-bestuurder Jantje Beton). Bij categorie B verdeelden Mick (3), Lysanne (2) en Tess (1) de bekers.

Om ervoor te zorgen dat de skills niet teveel wegzakken mogen de basisscholen ook de komende periode gebruik blijven maken van de kerby’s. Basisscholen kunnen deze kerby’s gebruiken voor in de pauzes of tijdens de gymlessen.

NK Stoepranden

Jantje Beton houdt in 2019 wederom het Nederlands Kampioenschap Stoepranden. In 30 gemeenten in het hele land worden lokale voorrondes gehouden. Jantje Beton organiseert, i.s.m. de buurtsportcoaches van de gemeente Amersfoort, de landelijke finale in Amersfoort. Deze vindt plaats op zondag 22 september. Finalisten uit alle gemeenten strijden hier om de titel: Nederlands Kampioen Stoepranden.