Man die inreed op deelnemers Avondvierdaagse in Westerbork weer op vrije voeten

Westerbork - De man die woensdag werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag in Westerbork is weer op vrije voeten. Hij blijft wel verdachte, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag weten.

De man wordt ervan verdacht woensdagavond met een te hoge snelheid langs een groep Avondvierdaagse-wandelaars te hebben gereden. Om een mogelijke aanrijding te voorkomen werden kinderen aan de kant getrokken door begeleiders.

Verkeersregelaar

Het OM: ‘Het incident dat daarna ontstond tussen de bestuurder en aanwezige begeleiders resulteerde erin dat de verdachte hard wegreed. Daarbij werd mogelijk een verkeersregelaar geraakt door de spiegel van zijn auto.’

Op basis van de voorlopige onderzoeksresultaten zijn er volgens het OM onvoldoende gronden om de verdachte langer vast te houden. ‘Er is op dit moment geen sprake van een poging tot doodslag omdat uit het voorlopig onderzoek niet blijkt dat verdachte ‘opzet op de dood’ had.’

Rijbewijs niet ingenomen

Wel wordt de man nog steeds verdacht van andere strafbare feiten. Zijn rijbewijs zal op dit moment niet worden ingenomen, aldus het OM.

Het onderzoek is nog in volle gang. De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) doet ook onderzoek. Na afronding van het onderzoek neemt de officier van justitie uiteindelijk een vervolgingsbeslissing.

Lees ook: Auto rijdt in op vierdaagselopers