Ruim 3000 loten verkocht voor 75 jaar bevrijding Westerbork

Westerbork - Het was nogal een klus om de verloting voor het bevrijdingsfeest '75 jaar Vrijheid' op poten te zetten, maar de moeite was het meer dan waard. Geert Woldman van de organiserende stichting 'Westerbork Dorp van de Vrijheid' kon vrijdagavond tijdens de uitslag in de feesttent, waar vanavond Drenthepop plaatsvindt, mededelen dat er ruim 3000 loten waren verkocht.

Met de opbrengst worden de activiteiten van de viering van 75 jaar bevrijding Westerbork mede gefinancierd.

De stichting kon rekenen op veel steun vanuit het dorp en ook daarbuiten, aldus Woldman: 'Er was massale ondersteuning van lokale ondernemers met maar liefst 94 sponsoren die 135 prijzen met een totale waarde van 11.000 euro beschikbaar stelden. Verder veel steun van VKW, buurtverenigingen, buurdorpen, horeca en winkels.'

Trekking

De trekking van de loting door notaris Westerling was in drie ronden met tussendoor optredens van Aosem, een inmiddels bekende lokale Nedersaksische Roots-Americana band.

Naast de verkochte lotnummers werden ook 'aanwezigheidsloten' getrokken en dat leverde de nodige boodschappenmanden op. De uitslagen komen op trekkingslijsten in het dorp te hangen en ook in de krant zijn ze volgende week te vinden.

Drenthepop

De tent gaat vanavond om 20.00 uur open voor Drenthepop en de band KaramBam begint om 20.45 uur, afgewisseld met het podium van het Rembrandtsplein live met diverse artiesten.